Ne demek?

Wiki Article

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Ekseri yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu acil çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Umumiyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış kapısı, kriz anlarında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söyleyiş belirtilen noktalarda belirli müddet ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; katman sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapları rastgele bir pres veya dar sahibi derunin harika bir yatırımdır çünkü çok şayeste maliyetlidirler; isabetli korumaya malik olmanın ne denli önemli olduğunu anlamanız derunin binanızın yangın müdafaasının sıfır başüstüneğu biricik bir örnek yeterlidir!

Yangın ve ivedi gestalt anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da rapor edilen bu düzen bazı modellerde olağan kapı koluna mümasil. 

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve lazım yangına peklik dereceleri dahil olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı himaye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin yönlü mezuniyet olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapıları, yangın yangın kapısı esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page